MENDO klimt naar de 5de plaats in de rangschikking van de LIGA B

In de Liga B van het herenvolleybal stonden de heren van Mendo vanavond voor de moeilijke verplaatsing naar streekgenoot VC Zoersel. De nederlaag uit de heenronde in eigen huis had nog een zure nasmaak en onze mannen waren op revanche belust. Met de wetenschap dat Zoersel dit seizoen thuis nog ongeslagen was wisten ze dat het geen makkelijke klus zou worden.

We kregen aanvankelijk een gelijkopgaande wedstrijd te zien maar bij een 12-10 tussenstand bracht Yentl Van Der Aa zijn ploeg met een sterke servicereeks in één keer naar 18-12.

Mendo vocht nog terug maar kon de achterstand niet meer wegwerken.

Set 1 ging vlot en verdiend naar VC Zoersel. (8-7, 16-11 en 25-22)

Winst met 1-3

Ook in de 2de set startte VC Zoersel sterk via een vlot scorende Bas Swinkels maar vanaf de eerste technische TO nam Mendo de leiding over met goed verdedigend en sterk blokkerend werk. Zoersel kreeg het receptioneel niet meer rond en was buiten enkele prikken van Swinkels en Merckx nooit echt gevaarlijk. Stabiliteit in het achterveld maar vooral veel honger naar de 3 punten bij de bezoekers zorgden al vlug voor de 1-1 in tussenstand in sets.

Vanaf set 3 begon Mendo meer en meer gefocust te spelen en dat dreef de thuisploeg in de fout. De bezoekers kregen meer en meer vertrouwen en maakten handig gebruik van het dipje van VC Zoersel om voldoende voorsprong te behouden, Wout Van Dyck zorgt met een slim geplaatste bal voor setwinst. (4-8, 9-16 en 19-25)

In de 4de set leek de veer bij de thuisploeg gebroken. Ze konden geen antwoord meer vinden op de listige plaatsballen, sterke services en krachtige aanvallen van Bob Douwen en zijn ploegmaats. Via 5-8 en 11-16 haalde Mendo vrij makkelijk de 4de set en matchwinst binnen met 19-25.

Coach Michel Mariën blikte als volgt tevreden terug op één van de sterkste wedstrijden van dit seizoen. "Bij het begin van de wedstrijd hadden we wat moeite om de sterk spelende Bas Swinkels onder controle te krijgen maar naarmate de wedstrijd vorderde lukte het steeds beter om ons eigen spel te spelen en kwamen we ook vlotter tot scoren. Zowel blokkerend als verdedigend en aanvallend waren we op de beslissende momenten nèt iets beter en we mogen dan ook verdiend de drie punten meer naar huis nemen.

We kunnen dan ook vol vertrouwen uitkijken naar het verdere verloop van het seizoen met volgende zaterdag de wedstrijd tegen Nivelles op de agenda om 20u30 in sporthal De Lichten in Booischot".

Uitslag: 1 - 3 (25/22, 23/25, 19/25, 19/25)

Speelden : Van Dyck Ward, Van Dyck Wout, Van Dyck Maarten, Douwen Bob, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Benedict Buts (libero)
Kwamen in: Ruben Duwaerts, Toon Swinnen

verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be